Blog

Risk Management

Het wordt steeds duidelijker dat ons immuunsysteem een heel belangrijke rol speelt om virussen tegen te gaan

De mond en keel zijn de belangrijkste toegangspoorten voor o.a. het COVID-19 virus. Hoe houden we de mond gezond? Immuun fitness? Testen? In deze nieuwsbrief willen wij graag onze inzichten met jullie delen, niet om ter discussie te stellen, maar om jullie te informeren over zaken die er voor ons toedoen in deze bijzondere periode.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Risk Management

COVID-19 point-of-care test

PerioSafe Nederland houdt zich al 5 jaar bezig met point-of-care testen op het gebied van aMMP-8, daarnaast verdiepen wij ons momenteel in de diverse COVID-19 testen die aangeboden worden. Ook onze leverancier van PerioSafe & ImplantSafe testen, biedt vanaf heden COVID-19 testen aan. Deze COVID-19 test zal aangeven of iemand actieve COVID-19 heeft óf dat deze persoon immuniteit voor de ziekte heeft ontwikkeld. De test wordt geproduceerd in Duitsland en is gevalideerd door de Universiteit van Leipzig.

Natuurlijk zijn wij benieuwd naar deze test en hebben wij besloten een aantal testen in te kopen. Wij gaan onze medewerkers testen, een tandartspraktijk uit ons klantenbestand zal gelijktijdig starten met het testen van hun medewerkers. Risk management is in deze tijd heel belangrijk! Wij zullen u de komende tijd op de hoogte houden van onze bevindingen. Interesse in de test? We hebben een gering aantal ingekocht, vraag naar de mogelijkheden.

Ondersteuning van het orale immuunsysteem

De PerioSafe mondspoeling bevat het unieke MicroSilver BG™, microzilver heeft een antibacteriële en antivirale werking. De koraalachtige structuur van het zilver hecht zich lange tijd met kleine weerhaken aan het mondslijmvlies en laat continu zilverionen vrij. Regelmatig gebruik van PerioSafe mondspoeling kan daarom het aantal virussen verminderen en onschadelijk maken, zodra ze de mondholte binnendringen.

Hoe fit is ons orale immuunsysteem?

Met de eenvoudige PerioSafe en ImplantSafe parodontale enzymtest is de aMMP-8 waarde meetbaar in de mond. De meting van het orale immuunsysteem speelt ook een belangrijke rol bij mensen met chronische ziekten (diabetes mellitus, chronische hartziekte), bij deze mensen wordt het immuunsysteem vaak verzwakt.

Lees ons laatste nieuws