Blog

NZa stimuleert preventie mondzorg

Officiële NZa code voor preventieve speekseltest

De Nederlandse Zorgautoriteit heeft donderdag 22 juni 2017 de prestaties en tarieven voor tandheelkunde per 1 januari 2018 bekendgemaakt. De meeste tarieven stijgen met 2,7%. Voor implantologische behandelingen is dat 2,6%, evenals voor orthodontie. Verder heeft de NZa bekend gemaakt dat er een aanpassing komt voor de preventieve code, M32.

NZa stimuleert preventie mondzorg

“De NZa ziet het belang in van vroegtijdig detecteren van het risico op tandvleesontstekingen”

Voorgenomen besluit NZa

“De NZa vindt het belangrijk om (deze) preventieve zorg te stimuleren en mogelijk te maken. Zij ziet het belang in het vroegtijdig detecteren van het risico op tandvleesontstekingen, zodat complexe behandelingen kunnen worden voorkomen”.

Risico op tandvleesontstekingen opsporen

Met behulp van de PerioSafe speekseltest wordt het mogelijk gemaakt om vroegtijdig het risico op tandvleesontstekingen op te sporen. Deze test kan in tandartsenpraktijken worden toegepast om ernstige vormen van tandvleesontstekingen en de daarbij behorende behandelingen te voorkomen. Vanaf januari 2018 mag deze speekseltest officieel worden gedeclareerd voor tandartspraktijken. Deze wijziging is tot stand gekomen met ondersteuning van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).

Wilt u meer weten over de PerioSafe speekseltest? Klik dan op de onderstaande knop!

Ontdek PerioSafe

Lees ons laatste nieuws